perjantai 22. kesäkuuta 2012

3M eli miniloma mummolassa ja muuttopuuhat


Viiden päivän vapaa meni ihan uskomattoman nopeasti ja paluu töihin tuntui nihkeälle aivan kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla. Kaikki to-do -listalla olleet asiat tuli kuitenkin tehtyä ja vähän muutakin.
 
Mummon syntymäpäivät olivat "ihan vain omalle porukalle" mikä tarkoitti vajaata 40 henkeä. Itse olin äitini ja tätini kanssa koko päivän keittiöhommissa, joten päivä tuntui aika raskaalle. Juhlat olivat kuitenkin mukavat ja keli oli loistava. Olin pukeutunut juhlissa feresiin, joka oli melko kuuma valinta lämpimään päivään ja keittiöpuuhiin. Feresi on karjalainen kansanpuku, joka on saanut vaikutteita venäläisestä sarafaanista. Se ei siis ole kansallispuku, mutta hieman sen tyylinen vaate, johon kuuluu pitkä aluspaita, henkselimekko ja essu. Lisäksi minulla oli päähine, sorokka. Hieman harvinaisempi vaatetus meikäläisen päällä, mutta sopi hyvin teemaan, sillä mummolla oli päällään Keski-Suomen kansallispuku ja siskollani Hämeen kansallispuku. Äitini oli pukeutunut toisenlaiseen feresiin.

"Hieman" jäykkä poseeraus babuskalla







Meillä on ollut mummon kanssa nyt muutamana kesänä perinne, että yritämme ehtiä käymään mato-ongella ainakin kerran kesässä. Viime kesänä mukana oli myös pikkusiskoni, joka ei ollut hetkeäkään hiljaa. Tänävuonna olimme mummon kanssa kahdestaan ongella. Veneessä aika hurahtaa todella nopeasti ja parin tunnin reissu meni hujauksessa.



Maailman parhaita paikkoja

Viimeaikoina on hieman tuntunut siltä, että minusta ja koirastani ei oikein pidetä. Onneksi uusi asunto on löytynyt ja muutto on ennen heinäkuun puolta väliä. Toivottavasti uudessa asunnossa viihtyy hieman pidempään kuin vuoden. Laskujeni mukaan olen muuttanut 6 kertaa vuoden 2004 jälkeen ja tämä tuleva muutto on siis seitsemäs. Ei vaan ole vielä sitä kotia löytynyt.. enkä tiedä löytyykökään täältä kaupungista, sillä hinku sinne metsään (ja metsäpolulle) on aina takaraivossa. Aasinsillan kautta siihen, että onneksi löytyy niitäkin, jotka tykkäävät minusta ja tämän myötä myös Unnasta. Mummolassa käydessämme Unna ei voi olla sisällä mummon astman takia, mutta onneksi vaari on rakentanut Unnalle hienon oman mökin. Mökissä on lämmitys, joten Unna tarkeni nukkua siellä talvellakin. Nyt viimekertaisella käynnillä mökki siirrettiin ladosta pihamaalle, jotta Unna voi seurata pihamaan tapahtumia. Neiti olikin esimerkillinen koira, sillä jopa serkkuni parivuotias tytär sai rapsutella Unnaa kaikessa rauhassa.

Ihan(a) oma mökki! Vain nimikyltti puuttuu

Hyvin nukutti

Uimassakin käytiin, sekä minä että Unna. Talviturkin heitto jäänyt hieman myöhäiseksi tänävuonna, mutta saunasta se kävi melko kivuttomasti. Tosin pikkuveli lojui järvessä pitkään ennen minua ja nimitteli minua sieltä mamariksi :) Pakkohan se oli sitten mennä! Unna ui joka päivä monta kertaa.. Dummyn perässä kamalalla loikalla laiturilta. Ja sitten äkkiä maalle ja kamala pyöriskely, kun se märkä turkki tuntuu muka niin kamalalle, HYIIIII!



"Täh, mikä dummy muka, missä?"


"Nii joo.. ootas.." *loiskis*
"Juu, nyt rupes muistumaan tää homma mieleen."

"Voi elämä, kun kutittaa!"







Onneksi minilomalla kerkesi hetken vain olemaankin kaiken juhlahulinan, maton ja autonpesun lomassa.


1 kommentti:

  1. Ihania lomakuvia!!! <3 ja ah tuota Unnan omaa kotia! Vaari on niin kätevä! :) toivottavasti nähään pian, ikävä on!

    VastaaPoista