perjantai 6. heinäkuuta 2012

Hemma

Työpainotteisen viikon kunniaksi ruotsinkielinen otsikko tämänkertaiseen kirjoitukseen. Töitä on riittänyt niin muuton, remontin kuin varsinaisen palkkatyönkin saralla. Hikinen yksiö vaihtui hieman tilavampaan kaksioon, jossa on oma sauna ja terassipiha. Varsinainen muutto sujui yllättävän kivuttomasti kolmen hengen porukalla, mutta kaikki muu eli laatikoiden purkaminen ja tavaroiden paikalleen laittaminen onkin sitten kestänyt kohta viikon verran. Uudessa asunnossa on todella paljon säilytystilaa, joten suurin osa tavaroista onkin tullut työnnettyä sisältöineen päivineen kaappiin. Voi olla mielenkiintoisia tutkimusretkiä joskus, kun näiden laatikoiden sisältöä alkaa kaipailemaan.Unnakin sai kamoilleen kokonaisen oman korkean kaapin. Taitaa olla hieman hemmoteltu neiti...

Miten niin hemmoteltu koira? Oma kaappi ja kaikkea...

Unna on kotiutunut yllättävän hyvin uuteen asuntoon. Ensimmäisenä päivänä otti jo päikkäreitä terassilla ja työpäivienkin aikaan on pärjännyt hienosti kotona. Tosin häkissä.. Juuri kun vanhan asunnon "pieni pintaremontti" on saatu valmiiksi, ei viitsisi aloittaa hommaa alusta. Uuden talon käytävän lattiat ovat todella liukkaat ja Unna liukastelee niillä kuin bambi jäällä. Rappusten kulku kuitenkin onnistuu täällä, vaikka se selkeästi on edelleen jännä paikka. Ja mikä parasta... on ihanaa asua kaksiossa, kun voi  nukkua makuuhuoneessa ilman, että tarvitsee kuunnella koiran tassuttelua läpi yön. Unna on todennut, että olkkarissa on ihan jees nukkua, joten vaikka ovi makuuhuoneeseen on auki, se ei sinne sen kummemmin pyri.

Toinen asunnon onni on oma terassi. Ihana varsinkin näin kesällä istuskella siinä ja vaikka nautiskella jäätelöä (tai olutta saunan jälkeen!). Myöskin Unnalle mukava paikka pötkötellä ja seurailla talon elämää (ja ainakin näin alkuun myös hieman haukahdella ohikulkijoille).

Jäätelön syönti terasilla oli niin kivaa, että tuli syötyä liika ja paha olohan siitä tuli.




 Hemma. Niinpä niin. Tänään oli alunperin tarkoitus olla kaverin kanssa Ruisrockissa ja kuuntelemassa muun muassa Mustaschea. Oli liput ostettu ja hotelli varattu. Muutto vei kuitenkin ajan ja rahat, joten täällä sitä ollaan kotona päivittämässä blogia rokkailun sijaan. Ostin kuitenkin eilen viimeisillä rahoillani liput Kuopiorockiin, joten varokaa! Heinäkuun vikana viikonloppuna on sellainen meno, että oksat pois.

Lenkkimaisemat täällä Särkilahdessa on aika loistavat. Viikossa ei ole ehtinyt kuin hieman raapaista pintaa, mutta hyvälle näyttää. Tänään jopa reipastuin ajamaan pyörällä töihin, sillä matkaa työpaikalle on vajaa 5 kilometriä ja autolla matka kestää noin 10 minuuttia ja pyörällä 20 minuuttia. Kunto on vissiin päässyt vaan hieman rapistumaan tässä kevään aikana, sillä melko hapokkaalle tuo matka tuntui.

Erään aamulenkin maisemia.

Tähän loppuun sitten muutamia kuvia muuten vaan. Tänään on Eino Leinon, suven ja runon päivä. Aamulla terassilla torottaessani nappasin kuvan liputuksesta. Eino Leino on yksi lempirunoilijoitani, lähinnä Nocturnen takia.

"Ruislinnun laulu korvissani, tähkäpäiden päällä täysi kuu. Kesä-yön on onni omanani, kaskisavuun laaksot verhouu."


Uuden elämän utuinen alku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti