sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Projekteja

Vaikka en olekaan mikään käsityöihminen tai ainakaan kovin taitava sellainen, on ajan saatossa tullut askarreltua vähän kaikenlaista. Tämänkertaiseen kirjoitukseen olen kasannut erilaisia projekteja ja kokeiluja monelta eri saralta. Käytetyt materiaalit ovat suurimmaksi osaksi löytyneet kotoa ja ovat näin ollen kierrätysmateriaaleja.

Ensimmäisenä esittelyssä sisustustaulut, joiden kankaana on käytetty vanhan kimppakämppämme videotykin taulussa ollutta puuvillakangasta. Kädenjäljet on tehty sormiväreillä, mikä näin jälkikäteen ajatellen ei ollut kovin hyvä idea. Erään lempiyhtyeeni, Mokoman, lyriikoista innostuneena tein toisen taulun samasta kankaasta. "Taulussa" on kirjoitettuna kangastussilla pätkä Mokoman Huomenhaamu-kappaleesta, joka taulun tekohetkellä puhutteli minua kovasti.

Kädenjäljet

Huomenhaamu hetki ennen pingottamista

Olen tehnyt myös yhden muun taulun ennen näitä kanvaaseja. Taulussa on paperimassasta tehty sydän, joka on maalattu sormiväreillä sekä taustalla revitty sivuja Reijo Mäen Vares-pokkarista, josta puuttui sivuja jo uutena. Teksti tauluun on jälleen lainattu, tällä kertaa Tommy Tabermannin runosta Olisipa kaipaus viiniä (1974).

"Olisipa kaipaus viiniä, ympäripäissäni, minä odottaisin sinua"
Sain syntymäpäivälahjaksi ompelukoneen, joten erilaisia ompeluprojekteja on tullut kokeiltua. Lähinnä paikkaillut kyllä koiran petiä, joka on ratki vähintään kerran viikossa! Uskomatonta, miten farkkukangas, joka kestää itsellä housuissa jopa 5 vuotta, ei kestä koiran käytössä yhtään mitään. Hieno neliruutuinen peti alkaa uhkaavasti muistuttamaan tilkkutäkkiä nykyään...

Muita ompeluksia on muun muassa tämä voodoonukke, jonka tein luokkakaverille syntymäpäivälahjaksi. Nukkeen on käytetty kahta vanhaa toppia, hieman villalankaa, vanua ja nappeja. Se on aivan rempula ja muotopuoli, sillä pää on aivan toisella hartialla. Silti tykkäsin nukesta kovasti ja se oli kiva antaa lahjaksi!

Positiivista voodoota
Nuhjuisesta bändipaidasta syntyi pehmolelu

Farkkukankaasta tehty pehmolelu Unnalle. Kesti ehkä kaksi tuntia, kunnes oli riekaleina
Makupalapussi. Pussi kaksinkerrtainen, sisäpuoli ommeltu vanhasta sateenvarjosta, päällinen farkkua. Kiinnitys lenkkivaatteisiin hoituu lasten lapasklipseillä.

Loppukevennykseksi muutama kuva eilisillasta. Saunottiin kaverin kanssa ja nautiskeltiin terassilla muuten vaan. Maisteltiin kuohuviiniä ja mansikoita. Ja pyydetiin naapuria grillaamaan meille makkaraa. Kunnes... koira karkasi terassin aidan yli, juoksenteli muutaman kunniakierroksen ja joutui loppuillaksi kiinni. Taisi kaverilla pyyhekin tipahtaa tässä rytäkässä päältä. Jatkoimme saunomista ja valmiiksi grillatut makkarat odottivat meitä terassin pöydällä, kun olimme saunoneet riittävästi. Veikkaan, että nämä naapurit muistavat meidät vielä seuraavallakin tapaamisella...

Mansikoita ja kuohuviiniä

Tuparikukka

Ettei vaan tulisi auringonpistos? Parasta laittaa lakki päähän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti