tiistai 10. syyskuuta 2013

Kalenterielämää

Todellakin huomaa, että koulu on alkanut.. opiskelijayhdistyksen tarjoama vuosikalenteri täyttyy jo viikkoja eteenpäin. Hankala löytää aikaa normaaleille kotihommille, harrastuksille tai kaverien näkemiselle. Tänään on onneksi taas vapaapäivä muiden opiskellessa valinnaisaineita. Mutta palataapa hieman taaksepäin, sillä viime viikonlopusta en ole ehtinyt tekemään erikseen päivitystä. Minullahan oli viikonloppu vapaata, sillä olin sen pyytänyt jo kuukausia sitten vapaaksi maratonia [eli siis kymppiä varten], mutta kuten edellisessä postauksessa kerroin, en ollut menossa juoksemaan puutteellisesta treenistä johtuen.

Lauantaiaamuna koiran kanssa aamulenkillä iski kamala ahdistus ja masennus. Joka puolella valmisteltiin tuota suurta urheilupäivää eikä siltä voinut näillä huudeilla välttyä, sillä lähtö on ihan kotini vieressä. No, koira ja kamat autoon ja pala kurkussa kohti maaseutua, karkuun omaa huonoa omaatuntoa ja kohta startaavia juoksijoita. Onneksi luvassa oli päivä maalla, mukavaa touhuamista ja mukavia ihmisiä. Ulkoiltiin paljon, naurettiin koirille, syötiin hyvin ja saunottiin. Ja käytiin katselemassa Unnan kanssa jäniksiä, mutta eihän niitä näkynyt. Teeriä sen sijaan olisi ollut ja voi luoja sitä hirvikärpästen määrää. Se puolukkareissu ei ollut mitään tähän verrattuna! Pääsin kokeilemaan haulikolla ampumista, sillä edellisestä kerrasta on aikaa yli kymmenen vuotta. Ja osuihan tuo, oksaan ripustettuun "maalitauluun" eli tuohenkäppyrään. Unna nautti metsässä juoksemisesta, vaikka tuskin ymmärsi, että tässä ollaan nyt jänismetsällä :)



Sunnuntaina käytiin koirien kanssa katselemassa puolentoista tunnin verran lenkkimaisemia ja kiskaistiin tämän jälkeen mopokamppeet niskaan. Maaseutuajelua ja syömään Iisalmeen. Loppupäivä menikin sitten enemmän ja vähemmän vain venyessä sohvalla.





Tänään olen kokeillut taas uusia ruokajuttuja. Tai toiset on oikeastaan vasta työn alla, uunissa. Mutta aamuisen kaupunkikierroksen aikana [kangaskauppaa, postia ja apteekkia] keksin, että tänään on ruokana lettuja jollain soossilla. Ja kotona tuumasta toimeen.

Kesäkurpitsatattariletut

Raastettua kesäkurpitsaa
Tattarijauhoja
Tummaa riisijauhoa
Kananmunia
Maitojuomaa
Suolaa
Öljyä



Ja soossiksi lettujen päälle turkkilaista jogurttia kera kylmäsavupororouheen, rosmariinin ja tomaatin. Nam!
Uunissa tuloillaan spelttisämpylöitä. Taikinaa kohotettiin kaksi tuntia ja vielä sämpylöitä erikseen. Tässä on ehtinyt lenkkeillä ja siivota Unnan kaapin, imuroida ja surffailla netissä. Ensimmäinen pellillinen ainakin näyttää hyvälle. Kysymysmerkki on, mitä vatsa tuumaa speltistä. Useiden lähteiden ja kokemusten mukaan speltin pitäisi sopia FODMAP-ruokavalioon. Kerron sitten seuraavalla kerralla [tai sitten en.. :)]. Ohje sämpylöihin on täältä, tosin itse korvasin spelttihiutaleet kaapista löytyneellä tattarihiutaleella ja auringonkukansiemenet siemensekoituksella.




Sain tosiaan tuossa taikinaa kohotellessa siivottua sekasotkun numero kolme eli Unnan kaapin. Lapselle on kertynyt jos jonkinmoista pehmolelua, kuppia ja muuta. Ja makupaloja ja muita purutikkuja on kaappi pullollaan. Nyt kaikki paremmassa järjestyksessä, jotta edes joskus jotain löytäisi. 


Illat on jo niiin pimeitä, että olen polttanut kynttilöitä [molemmista päistä, heh] ihan urakalla. Äiti osti minulle viime reissulla ihanan ison lyhdyn, joka oli tarkoitus laittaa parvekkeelle. Mutta kun ei se sieltä minulle sisälle näy, kun ei viitsi tässä katutasossa noita verhoja pitää auki. Sisälle siis lyhty jäi ja on kovassa käytössä.


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti