sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kevätkeittiö ja kotitekoinen mysli

Jotenkin kummasti tuo auringonpaiste [tai sitten on lääkitys kohdallaan :)] alkaa vaikuttamaan mielialaan ja on iskenyt kamala keväinen sisutus- ja pesänrakennusvimma. Perjantaina kävin hakemassa ennen töitä IKEAlta uudet tabletit keittiön pöydälle vanhojen mustien tilalle. Tuntuu, että sälekaihtimet huuhtavat avaamista, kun valoa on ulkona jo niin paljon. Koko huusholli tuntui tunkkaiselle ja torstaina siivosinkin kolme tuntia.

Toistaiseksi vimma on rajoittunut keittiöön ja siihen, että monen kuukauden kitumisen jälkeen annoin itselleni luvan [ja taisi vähän hyväksynnän kerjuuta saada osakseen myös isäntä] tilata koirille uudet pedit. Olen kuolannut Bibi&Bim-tuotteita [kyseessä siis Paola Suhosen suunnittelema mallisto koiratarvikkeita] jo ikuisuuden ja eilisen Musti&Mirrin hintayön koittaessa vastustuskyky petti. Piti tilata ihan vain yksi peti, mutta koska hinnat oli tolkuttoman halvat enkä osannut valita lopulta kuosia, tilasin sitten kaksi erilaista. Unnalle pikkuhuoneeseen mustan Narupallo-patjan ja olohuoneeseen Niilalle [eli siis Unnalle] valkoisen Narupallo-pedin. En jaksa odottaa toimitusta :)

Mutta petipuuhista siis keittiöön. Uudet tabletit mätsäävät nyt kivasti keittiön pöydällä olevan bonsaipuun sekä vielä toistaiseksi elossa olevien yrttien kanssa. Ja tuon Iittalan karahvin, jonka [plus ison laatikollisen muita Iittalan astioita] sain viinipullon hinnalla ystävältä.
























Viimeviikonloppuna mökkeilessä tuli syötyä kaverin tekemään mysliä. Ja se oli niin hyvää.. olen nyt ruokavaliokokeilun aikana ikävöinyt mysliä ja kaupan gluteeniton mysli on tajuttoman kallista ja siinä on usein mukana mm. rusinoita ja pähkinöitä. Kaverin myslin inspiroimana tein viime viikolla mysliä itse. Ja siitäkin tuli ihan järkyttävän hyvää.

Mysli

Kaurahiutaleita
Tattarihiutaleita
Pellavarouhetta
Kurpitsansiemeniä
Kookosöljyä
Ruokosokeria

Kuivattuja banaanilastuja (sokeroimaton)
Kuivattuja karpaloita
Pakastekuivattuja mansikoita
Tiikeripähkinöitä
Kookoslastuja
Kaakaonibsejä

Ensimmäiset ainekset sekoitetaan keskenään ja paahdetaan uunissa 10-15 min 175 asteessa. Seoksen jäähdyttyä lisätään muut herkut ja sekoitetaan kunnolla. Ja eikun nauttimaan...


Viimeviikolla tein kasvissosekeittoa jälleen. Se on kyllä niin hyvää, vaikka ihan puhtaasta kasvisruoasta ei voikaan puhua mun pekonikeiton osalta.. Menis se ilman pekoniakin, mutta jotenkin sellainen suolainen ruoskuva pekoni siinä pehmeän keiton pinnalla on vaan niin bueno.

























Ruokakuviin ja tunnelmiin! Taidan lähteä ruokakauppaan, kun sekin ois jo auennut. Tänään luvassa sunnuntaigourmeeta eli spagettia ja jauhelihakastiketta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti